Iniciativa-infra

Arhiv: Ustanovljena je bila INICIATIVA ZA MODERNIZACIJO ŽELEZNIŠKE INFRASTRUKTURE V R. SLOVENIJI

S strani zainteresiranih slovenskih podjetij, predstavnikov znanosti, združenj in druge strokovne javnosti je prišla pobuda, da se v okviru Združenja za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije ustanovi iniciativna skupina za modernizacijo železniške infrastrukture v Republiki Sloveniji. Na uvodnem sestanku iniciative za modernizacijo železniške infrastrukture v R. Sloveniji je bilo odločeno, da bo iniciativa obravnavana problematiko vlaganj v posodobitev železniške infrastrukture v celoti, izpostavljeno pa je bilo trenutno najbolj pereče ozko grlo na železniški infrastrukturi, to je potreba po izgradnji II. tira Koper – Divača. Delovanje iniciative v okviru Združenja za promet pri GZS vodil predsednik  Rok Svetek.

Iniciativa za modernizacijo železniške infrastrukture v Republiki Sloveniji je v zvezi z najbolj perečo problematiko železniške infrastrukture, potrebe po izgradnji II. tira Koper – Divača sprejela naslednja sklepa:

I.
Izdela se študija o tveganjih povezanih z neizgradnjo drugega tira Koper – Divača in možnih alternativah, ki jo bo izdelal Center poslovne odličnosti pri Ekonomski fakulteti. Iniciativa ustanovi strokovni svet, ki bo spremljal po fazah izdelavo študije, strokovni svet sestavljajo predstavnike iz strokovnega in znanstvenega področja.

II.
Izsledke študije o tveganjih povezanih z neizgradnjo drugega tira Koper – Divača in možnih alternativah se predstaviti predstavnikom delovne skupine za železniške koridorje v okviru Evropske komisije, domačim odločevalcem ter javnosti. 

Robert Sever
direktor združenja 

Fotogalerija